Пів сотні ветеранів АТО провели акцію «Небо для всіх» на Харківщині

Пів сотні ветеранів АТО провели акцію «Небо для всіх» на Харківщині

Фото
Укрінформ
Пів сотні ветеранів АТО/ООС у межах акції "Небо для всіх" піднялися на висоту три тисячі метрів на аеродромі у селищі Коротич на Харківщині. Вони брали участь у групових польотах на літаках АН-2, індивідуальних польотах на ХАЗ-30 та стрибках із парашутом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

Акція "Небо для всіх" цьогоріч проходить вп’яте, розповіла організаторка заходу Ярина Чаговець.

"50 учасників, які сьогодні стрибають з парашутами, літають індивідуально: тобто пілот і наш хлопець АТОвець або інвалід війни. І групові польоти по 12 людей на літачках маленьких АН-2", — розповіла Чаговець.

Акція ветеранів АТО «Небо для всіх» на Харківщині / Фото: Суспільне Харків

Захід організований коштами Департаменту соціального захисту Харківської облдержадміністрації. Напередодні польотів колишні військові пройшли обов'язковий медогляд.

Зокрема, стрибок із парашутом здійснили подружжя колишніх військових - Олександра Харлан-Коновалова з чоловіком Дмитром Коноваловим. Дмитро служив у 92-й ОМБр, Олександра працювала у цій бригаді офіцером-психологом.

"Виїжджав у 14-му році на кордон, у 16-му, 18-му та 2020-му був в зоні АТО. У 18-му році біля шахти Бутівка отримав кульове поранення", — розповів Коновалов.

Читайте також: Нештатна ситуація: на навчаннях Sea Breeze-2021 врятували парашутиста

Свій перший стрибок з парашутом він порівняв із "цивільним адреналіном".

"Коли військовослужбовці повертаються у мирне життя із зони бойових дій — це стрес. Не треба далеко ходити — мій чоловік. Він коли повернувся, він дуже стресував, він хотів назад. А це дає можливість розрядки психологічної", — розповіла Олександра.

Загалом на Харківщині нині проживає 17 тисяч учасників бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-