Біля заповідника «Асканія Нова» заборонять застосовувати препарат, що спричинив загибель птахів

Біля заповідника «Асканія Нова» заборонять застосовувати препарат, що спричинив загибель птахів

Укрінформ
Причиною загибелі в Херсонській області понад 2350 птахів стало застосування на сільськогосподарських полях для боротьби з гризунами отрути на основі бродіфакуму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал "Дом".

Голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир зазначив, що загибель птахів отримала великий резонанс не тільки в Україні, але й у світі.

"Бо це перелітні птахи, їх в нашій області загинуло понад 2350 особин. У цьому напрямі ми працювали з Міністерством екології та з Мінагрополітики. Ми звернулися до них і отримали відповідь, що на полях застосовувався препарат, як виявилося після експертизи, на основі бродіфакуму", — повідомив Козир.

Читайте також: Через загибель журавлів в «Асканії-Новій» оголосили підозру агроному

Зараз від Мінекології та Мінагрополітики є заборона на використання цього препарату в 40-кілометровій зоні навколо "Асканія Нова". На майбутнє аграріям для боротьби з гризунами рекомендуватимуть використовувати інші препарати, зокрема, органічні.

Як повідомлялося, починаючи з січня на території біосферного заповідника "Асканія Нова" та полях сільгосппризначення в Каховському районі загинули 2236 птахів, з яких 850 належать до видів, занесених до Червоної книги України. За цими фактами поліція почала низку кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-