СБУ заблокувала схему переправлення нелегалів до Євросоюзу

СБУ заблокувала схему переправлення нелегалів до Євросоюзу

Фото
Укрінформ
СБУ викрила посадовця Чопського прикордонного загону на організації трафіку нелегалів до Євросоюзу, до того ж у змові з контрабандистами він налагодив канал переміщення сигарет за кордон.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

Співробітники СБУ встановили, що разом зі своїм підлеглим він «гарантував» контрабандистам сприяння у незаконному переправленні сигарет до Євросоюзу. Окрім того, прикордонники планували налагодити переправлення нелегалів до однієї із сусідніх країн поза встановленими пунктами пропуску.

Правоохоронці задокументували факт надання посадовцем хабаря підлеглому за сприяння в контрабанді партії тютюнових виробів.

За матеріалами СБУ, організатор схеми та місцевий контрабандист підозрюються за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

У ДПСУ уточнюють, що майор зі штабу прикордонного загону був затриманий після спроби втягти у протиправну діяльність нижчого за званням військовослужбовця. Вплинути на колегу «перевертень у погонах» намагався службовим впливом та хабарем у розмірі 500 доларів США і 600 євро.

Читайте також: На Закарпатті посилили пошуки нелегальних мігрантів

"Інспектора намагалися підкупити, щоб він сприяв незаконній діяльності на своїй ділянці відповідальності", - зазначають у прикордонному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура АР Крим та Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, що вербувала українців для перевезення нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-