Низка компаній з Дніпра незаконно постачали військові товари до Росії

Низка компаній з Дніпра незаконно постачали військові товари до Росії

Укрінформ
Контррозвідка СБУ викрила групу компаній на незаконних військових поставках до РФ.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру відомства, передає Укрінформ.

«Декілька афілійованих підприємств у Дніпрі вигравали тендери від Міністерства внутрішніх справ та Федеральної служби охорони РФ і в обхід українського законодавства торгували з країною-агресором», - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, товари цих українських підприємств використовувались для комплектування військових транспортних засобів та бронетехніки РФ.

Співробітники СБУ встановили, що «схему» організувало керівництво однієї з компанії-виробників запасних частин, якому було відомо, що окремі види продукції за технічними характеристиками належать до товарів військового призначення і підлягають експортному контролю. Втім, це свідомо не відображалося у документації на експорт.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили: 1200 одиниць продукції з ознаками належності до товарів військового призначення; документацію щодо експорту продукції за кордон, в тому числі – РФ; виробниче обладнання.

Вилучена продукція направлена на відповідні експертні дослідження, за результатами проведення яких будуть прийняті процесуальні рішення у кримінальному провадженні.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до незаконних дій.

Читайте також: СБУ: заблоковані активи 174 компаній, які РНБО внесла до списку контрабандистів

Викриття протиправної діяльності проводилось співробітниками контррозвідки та слідчими УСБУ у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-