У Запоріжжі з'єднали пілон вантового мосту з лівим берегом Дніпра

У Запоріжжі з'єднали пілон вантового мосту з лівим берегом Дніпра

Велике будівництво
Укрінформ
У Запоріжжі за допомогою плавкрану LK-800 завершено монтаж третьої секції верхової частини вантового мосту – одного з об’єктів ансамблю Запорізьких мостів, які зводять за програмою Президента «Велике будівництво». 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці.

Зазначається, що це один з найважливіших етапів будівництва транспортної магістралі через Дніпро. Нова секція вагою 685 тонн з’єднала пілон з підходами до мосту з боку Прибережної магістралі. Усього штучна споруда складатиметься з шести подібних секцій.

Далі мостобудівники розпочнуть підготовку до монтажу прольоту від пілона в бік острова Хортиця. Спочатку там буде змонтовано тимчасову опору, а потім вже наступну секцію прогонової будови, яка була зібрана на будмайданчику в районі Кривої бухти.

В Укравтодорі нагадують, що будівництво Запорізьких мостів розпочалося ще у 2004 році, але припинилися у 2014 році. Відновити роботу вдалося у 2020 році в рамках програми «Велике будівництво».

Проєкт Запорізьких мостів передбачає створення шести розв’язок, які включають 27 споруд, а також двох позакласових мостів. Передусім це два проїзди балкового мосту та два проїзди вантового мосту.

Читайте також: Кран «Захарій» монтує другу секцію вантового мосту в Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко раніше розповів, що Запорізькі мости будуються темпами, яких країна раніше не бачила. Це дозволило відкрити рух по першій частині балкового мосту у грудні минулого року. Роботи на першому проїзді вантового мосту через Дніпро планується завершити до 30-річчя Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-