Смерть на півмарафоні у Львові: бігун мав проблеми з пульсом

Смерть на півмарафоні у Львові: бігун мав проблеми з пульсом

Укрінформ
Учасник Львівського півмарафону, який помер під час забігу за 200 м до фінішу на спортивних змаганнях Run Ukraine 27 червня, був аматором, мав високий пульс та ймовірно вжив перед стартом енергетик.

Про це у Фейсбуці повідомив директор управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Антон Нікулін.

«Микита не був професійним спортсменом, а самоучкою-аматором, працював айтішником. Бігав з високим пульсом (175-189), а такі показники, за словами медиків, уже є критичними. Такий пульс лікарі прирівнюють до «червоної» зони та не рекомендують займатися легкою атлетикою. За словами патологоанатома, також є підозра на прийняття енергетичної рідини, яка глушила сигнали організму. Також однією з причин раптової зупинки серця стало зневоднення організму», - написав Нікулін.

Читайте також: Град на спортивному марафоні у Китаї: підтвердили 21 смерть

Він додав, що 15-кілометрову дистанцію напівмарафону хлопець пробіг за дуже короткий час, встановив особистий рекорд і з усіх сил прагнув його покращити на дистанції 21 кілометр.

«Зважаючи на результати Микити у Черкасах, у Львові він біг набагато швидше. І ця інформація дає зрозуміти, що він, будучи бігуном-аматором, мчав до фінішу на грані своїх можливостей», - підкреслив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 27 червня, 23-річного хлопця, який брав участь у півмарафоні та помер за 200 метрів до фінішу, реанімували майже годину. Як повідомлялося, в Україні уже траплялися випадки загибелі учасників загальнодоступних марафонів – наприклад, у Харкові у жовтні 2020 року, у Києві в жовтні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-