Юних спортсменів з Вінниці кинули за кордоном, поліція відкрила справу

Юних спортсменів з Вінниці кинули за кордоном, поліція відкрила справу

Фото
Укрінформ
У Вінниці поліція відкрила кримінальне провадження за фактом привласнення коштів, зібраних для організації футбольного дитячого чемпіонату, - юні спортсмени залишились за кордоном просто неба і не могли повернутися додому.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ.

«Поліція розпочала розслідування за фактом привласнення коштів, які призначалися для організації участі 97 вихованців вінницької спортивної школи у Міжнародному футбольному чемпіонаті у Болгарії. 28 червня слідчим відділом Вінницького районного управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за попередньою інформацією, 97 дітей - вихованців вінницької спортивної школи вирушили до Болгарії на Міжнародний турнір з футболу. Організатор змагань зібрав з батьків кошти на фінансування за проїзд, харчування та проживання дітей, однак ці послуги не були оплачені.

Про інцидент увечері 27 червня повідомив у Фейсбуці голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

« 97 дітей «відфутболили» у Болгарії. Сьогодні мене просто шокував телефонний дзвінок! Втрутитись і допомогти повернути дітей з Болгарії просили батьки вихованців спортивної школи «Темп», яка базується у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва (по Хмельницькому шосе, 22). Юні футболісти поїхали на міжнародний турнір у Болгарію 18 червня. Але от там їх ніхто не чекав», - повідомив Борзов.

Він зазначив, що, за словами батьків, родини юних спортсменів зібрали по 260€ на проїзд, проживання і харчування дітей. Утім, з’ясувалося, що організатор поїздки не сплатив за ці послуги, тому батькам довелося знову збирати кошти, - діти не мали де ночувати, а перевізник відмовився доправляти їх додому.

Читайте також: Збитки на 280 мільйонів: СБУ викрила «гранітну» оборудку бізнесмена під санкціями РНБО

Борзов повідомив, що після звернення батьків домовився із перевізниками й діти повернулись додому.

В межах розпочатого розслідування кримінального провадження поліцейські з’ясовують усі обставини.

Хід розслідування перебуває на особистому контролі начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-