На Донеччині за борги знеструмили шахту

На Донеччині за борги знеструмили шахту

Укрінформ
У Вугледарі на Донеччині за борги перед електриками знеструмили шахтоуправління "Південнодонбаське №1". Шахті загрожує затоплення.

Про це повідомляє у Фейсбуці Незалежна профспілка гірників України, передає Укрінфом.

"Як повідомив голова первинного осередку НПГУ Євген Марусенко, вже вимкнули вентилятор головного провітрювання та триває відключення інших шахтних об'єктів. Невдовзі шахта повністю буде знеструмлена", - йдеться у повідомленні.

У профспілці наголошують, що вчора первинка НПГУ шахтоуправління зверталася до керівництва Донецької області та Вугледара з проханням запобігти знеструмленню шахти та не допустити екологічної катастрофи у регіоні. Проте на звернення так ніхто і не відреагував.

"А якщо терміново не буде відновлено подачу на шахту електроенергії, то через півтори доби вона буде повністю затоплена. Цілком імовірно, що шахтні води із «Південнодонбаської №1» почнуть затоплювати й шахту імені Сургая та потраплять у ґрунтові води Вугледара і навколишніх населених пунктів, позбавляючи їх мешканців питної води", - попередили гірники.

Читайте також: На Луганщині через борги знеструмили шахту «Гірська»

При цьому, стверджують у профспілці, якби з підприємством своєчасно розрахувалися за відвантажене вугілля, воно не мало б боргів. Бо зараз заборгованість гірників перед перед електропостачальниками становить 121 млн грн, а вугільному підприємству завинили понад 150 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-