Будинок у Білогородці відремонтують, мешканцям виділять допомогу - голова громади

Будинок у Білогородці відремонтують, мешканцям виділять допомогу - голова громади

Фото
Укрінформ
Білогородська сільська рада профінансує ремонт поверхів, місць загального користування та даху будинку по вул. Володимирській, 99, що постраждав від пожежі 21 червня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомив голова Білогородської ОТГ Антон Овсієнко.

За його словами, також після обстеження та технічної експертизи буде виділено матеріальну допомогу власникам квартир на відновлення помешкань.

«Утім, уже зараз надаємо допомогу постраждалим, що перебувають на лікуванні, вирішуємо питання оренди житла для тимчасового розміщення родин на час проведення експертиз та робіт із відновлення будинку», – поінформував Овсієнко під час зустрічі з мешканцями, яка відбулася 23 червня.

За його словами, буде максимально прискорено всі процедури, пов'язані з технічною експертизою та оцінкою збитків.

«Спочатку рішенням сесії виділимо кошти для проведення технічної експертизи, які поступлять на рахунок ОСББ. Він має бути відкритий у Державному казначействі. На підставі висновків розробимо кошторис, виділимо кошти та проведемо відповідні закупівлі. Після цього ремонтні бригади матимуть змогу приступити до виконання робіт із відновлення будинку, інженерних комунікацій та мереж, покрівлі», – пояснив голова ОТГ.

Читайте також: Внаслідок вибуху в Білогородці постраждали близько 100 осіб

Він додав, що наразі триває робота з відновлення документів, зокрема, на нерухомість. При цьому забезпечується цілодобова охорона будинку задля запобігання мародерству - спеціальний патруль працюватиме постійно, до завершення ремонтно-відновлювальних робіт і повернення мешканців у свої домівки.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятиповерховому житловому будинку в Білогородці на Київщині 21 червня у квартирі на третьому поверсі стався вибух, після якого спалахнула пожежа. Вона поширилася на четвертий і п’ятий поверхи, а також на покрівлю.

На місці події працювали 62 рятувальники. Вони вивели з будинку 40 мешканців. Дві особи потрапили до лікарні, ще шість після огляду лікарями від госпіталізації відмовилися.

Читайте також: Пожежу в Білогородці кваліфікували як надзвичайну ситуацію місцевого рівня

Згодом у поліції повідомили, що причиною вибуху і пожежі стала спроба приховати вбивство чоловіка, тіло якого знайшли в одній з квартир.

Підозрюваного у цьому злочині затримали, йому загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-