На Буковині нарахували кілька десятків мільйонів збитків від підтоплення

На Буковині нарахували кілька десятків мільйонів збитків від підтоплення

Фото
Укрінформ
Через сильні зливи на Буковині цими вихідними підтопило понад 80 будинків у семи селах області. За попередніми підрахунками чиновників, збитки від негоди сягають кількох десятків мільйонів гривень.

Про це у Фейсбуці повідомила Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Через зливи збитків зазнали 17 населених пунктів. З них у 7 є 85 будинків, які потребують відновлення. Наразі обходимо ці обійстя. Спеціалісти складають відповідні акти із зазначенням втрат. Орієнтовна сума шкоди – декілька десятків мільйонів гривень",– сказав перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

Він зазначив, що протягом наступних двох днів в обласній адміністрації вже будуть знати точну цифру збитків. І у визначеному законодавством порядку відшкодування отримають усі, хто постраждав від негоди.

Серед населених пунктів, які постраждали найбільше, село Вікно.

"Затяжна злива понищила господарські будівлі. Повністю загинула птиця, затопило городину. Є два будинки, які вже не придатні для життя",– зазначив голова Вікнянської громади Іван Ковалюк.

Читайте також: У затопленій дощами Ялті вимикають світло, газ і воду

Житель Вікна Василь Мельник розповів, що із 1975 року ще не було такого раптового потопу. Вода завдала значної шкоди його домогосподарству.

"Вода прогинала ворота, вона була мені по пояс. Потік ішов дуже сильний", – сказав Мельник.

Як повідомляв Укрінформ, через сильні зливи 20 червня на Буковині підтопило 80 житлових будинків, вода пошкодила близько 30 кілометрів доріг місцевого значення та покриття на 9 мостах регіону.

Фото: @CVoda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-