Плани місцевих бюджетів Одещини за п’ять місяців перевиконали на 311 мільйонів

Плани місцевих бюджетів Одещини за п’ять місяців перевиконали на 311 мільйонів

Децентралізація
Укрінформ
В Одеській області перевиконали місцеві бюджетні плани на 311 мільйонів гривень за п’ять місяців цього року.

Про це Укрінформу повідомили в Одеському регіональному офісі Програми “U-LEAD з Європою”.

“Аналіз звітних даних показав, що станом на 1 червня перевиконали розпис доходів 75 місцевих бюджетів із 99. При цьому загальний обсяг перевиконання склав 311,1 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що недовиконання продемонстрували 24 місцеві бюджети Одещини на суму 53,7 млн грн, серед них і 20 бюджетів територіальних громад.

В Одеському регіональному офісі звертають увагу, що розпис доходів бюджетів територіальних громад Одещини за п’ять перших місяців 2021 року виконується досить нерівномірно та свідчить про різну ефективність заходів з нарощування дохідних джерел.

“Найбільше перевиконання спостерігається у таких громадах, як Затишанська селищна (257,6%), Зеленогірська селищна (158,5%), Петровірівська сільська (140,8%)”, - додали у регіональному офісі.

Водночас деякі громади показали значне недовиконання розпису доходів загального та спеціального фондів, зокрема Тузлівська сільська (недовиконання склало 42,3%), Бородінська селищна (39,2%) та Піщанська сільська (21,3%).

Читайте також: У Новосанжарській громаді побудували ЦНАП за шведським проєктом

Радниця з питань муніципальних фінансів та управління Одеського регіонального офісу Програми “U-LEAD з Європою” Олеся Голинська пояснила, що показники за п’ять місяців є важливими та демонструють загальну тенденцію стану виконання бюджетів, але більш релевантним для висновків буде аналіз за перше півріччя.

“Під час навчально-консультаційних заходів Одеського регіонального офісу ми завжди обговорюємо звітні дані та шукаємо резерви збільшення доходів та підвищення ефективності видатків місцевих бюджетів, тому маємо плідно співпрацювати в цьому напрямку”, - зазначила Голинська.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-