Перший на Закарпатті центр COVID-вакцинації відкриють цими вихідними

Перший на Закарпатті центр COVID-вакцинації відкриють цими вихідними

Укрінформ
На Закарпатті в Ужгороді у суботу та неділю 19 та 20 червня запрацює перший в області мобільний центр вакцинації населення.

Про це повідомляють на офіційному сайті Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

Пункт щеплення функціонуватиме з 9:00 до 17:00 в Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» за адресою Студентська набережна, 8.

До вакцинальної сесії залучать три мобільні бригади, 6 медичних сестер. Крім того, поряд із Центром чергуватиме бригада екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Читайте також: Цього тижня працюватиме понад 60 центрів COVID-вакцинації

У Центрі вакцинації щеплення проводитимуть вакциною, рекомендованою ВООЗ для екстреного використання, CoronaVac.

Із собою необхідно мати документ, що підтверджує особу (паспорт, ідентифікаційний код), маску і бути здоровим. Обов’язково не забувати дотримуватись дистанції.

До вакцинації запрошують приходити не лише тих, хто зареєструвались в електронній черзі на порталі «Дія» чи у сімейного лікаря, а й усіх бажаючих.

Читайте також: Перший в Україні центр вакцинації запрацює на «Арені Львів» 29 травня

В ОДА повідомляють, що такі центри вакцинації працюватимуть тепер щотижня і по всій області у 13 містах — колишніх райцентрах. Про час та місце відкриття наступних мобільних центрів вакцинації на Закарпатті обіцяють повідомити згодом.

Як повідомляв Укрінформ, 29 травня у Києві, Львові та Одесі розпочали роботу пілотні центри масової вакцинації проти COVID-19, які функціонуватимуть у вихідні дні.

У Києві розпочав роботу Центр вакцинації проти COVID-19, створений на базі Міжнародного виставкового центру.

Читайте також: Центр вакцинації у Києві працюватиме цієї суботи – до котрої години

За інформацією МОЗ, обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна, доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. При цьому в МОЗ нагадали, що з 29 травня використовується вакцина CoronaVac, вироблена компанією Sinovac. Вакцинація проти коронавірусу в Україні почалася 24 лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-