Кількість харків'ян, які отруїлися суші в ресторанах, зросла до 34

Кількість харків'ян, які отруїлися суші в ресторанах, зросла до 34

Укрінформ
У Харкові кількість відвідувачів двох мережевих ресторанів, які зверталися по медичну допомогу з харчовим отруєнням, збільшилася до 34, із них 12 – діти.

Про це у Фейсбуці повідомив директор департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, передає Укрінформ.

«Маємо 22 дорослих і 12 дітей. Усі середньої тяжкості - хтось досі в лікарні, когось вже прокапали і відпустили додому», - написав Сидоренко.

Він додав, що від середини дня 17 червня заклади, де отруїлися відвідувачі, не працюють, у них провели дезінфекцію та взяли зразки продуктів.

Також, за його словами, спеціалісти очікують, що кількість недужих може збільшитися. За інформацією Сидоренка, заклади мають спільну кухню, і контролюючі служби вже виявили у них багато санітарних порушень.

Читайте також: Поліція розслідує отруєння у дитячому таборі на Одещині: у лікарні - шестеро

Кореспонденту Укрінформу у відділі комунікації поліції Харківщини розповіли, що за фактом масового отруєння громадян уже почали кримінальне провадження за ст. 325 КК (Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними).

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові після відвідин мережевих ресторанів «Мафія» та «Якіторія» госпіталізували 19 дорослих і 6 дітей, стан хворих оцінюють як середнього ступеня тяжкості. Люди вживали різноманітні страви, в тому числі суші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-