У лавах Нацполіції Луганщини викрили колишнього бойовика з бандформування Дрьомова

У лавах Нацполіції Луганщини викрили колишнього бойовика з бандформування Дрьомова

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила у лавах Нацполіції Луганщини колишнього бойовика незаконного збройного формування «Армия Юго-Востока».

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

Оперативні дії з викриття зловмисника проводилися у взаємодії з підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції та за сприяння ГУ НП у Луганській області.

Як встановили співробітники СБУ, фігурант приєднався до лав Нацполіції у 2016 році, де і проходив службу до теперішнього часу.

Читайте також: На Донеччині затримали бойовика «ДНР»

До цього, починаючи з 2014 року, фігурант «служив» у незаконному збройному «формуванні Дрьомова», яке на той час контролювало Сєвєродонецьк. Як тільки українські воїни звільнили місто, а бойовики відійшли вглиб тимчасово окупованих територій, він «вирішив змінити сторону». Спочатку переховувався на території РФ і в тимчасово окупованому Криму, а потім повернувся додому.

Наразі відомо, що фігурант брав участь у забезпеченні пропускного режиму та чергуваннях на бойових постах терористичних угруповань.

СБУ викрила колишнього бойовика «ЛНР» у лавах Національної поліції / Фото: СБУ

Крім того, за даними правоохоронців, зловмисник був зарахований до розвідувального підрозділу бойовиків, який очолював громадянин РФ з позивним «Спец». Бойовики «Спеца» причетні до викрадень та катувань українських патріотів, вбивств військовослужбовців ЗСУ у бойових зіткненнях під Рубіжним та у Новоайдарському районі.

Читайте також: Служба безпеки викрила бойовика «ЛНР», який влаштувався на роботу в МВС

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом збройних формуваннях). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Перевіряється його причетність до вчинення інших злочинів на шкоду державній безпеці та громадянам України.

Тривають невідкладні слідчі дії під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно СБУ викрила колишнього бойовика, який проходив службу на Донеччині у ЗСУ. Він залишив бойовиків, і надавши недостовірні дані через військкомат, влаштувався до української армії. Ніс службу в одній з частин у Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-