Аукціон з продажу виправної колонії в Одесі відбудеться 25 червня

Аукціон з продажу виправної колонії в Одесі відбудеться 25 червня

Укрінформ
Заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька відзначила, що 25 червня відбудеться аукціон з продажу “Південної виправної колонії” № 51 у місті Одеса.

Про це вона сказала під час пресконференції в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас є ще два великі об’єкти, які вже в процесі (продажу - ред.). Це майно в місті Коцюбинське — майно 132-го Ірпінського виправного центру, і в цьому місяці, 25 червня, відбудеться аукціон майна Південної колонії в місті Одеса. Дуже потенційно цікаві для інвесторів лоти, вони займають велику площу, вони або поряд з великим містом, як Коцюбинське, поряд з Києвом, або безпосередньо в місті Одеса, як майно в колонії в Одесі”, - розповіла Висоцька.

Вона заявила про успішний приклад продажу майна Львівської законсервованої колонії в центральній частині міста Львова, який відбувся 3 червня.

“Його результатом стало те, що від стартової ціни, яка була визначена також не як просто балансова вартість активу, який у нас є, а спеціально була зроблена експертиза, і підвищена стартова ціна аукціону, все одно це призвело ще до збільшення в результаті конкурсу між інвесторами у два з половиною рази ціни продажу по відношенню до стартової. Це дійсно для нас успішний кейс”, - нагадала Висоцька.

Читайте також: Колонію в Одесі виставили на продаж - просять понад 220 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2020 року Міністерство юстиції оголосило масовий розпродаж майна пенітенціарної системи. На електронні торги виставили будівлю державної установи "Ірпінський виправний центр" (№ 132), "Південну виправну колонію" № 51 у місті Одеса та Львівську виправну колонію №48.

3 червня 2021 року на аукціоні продали майно Львівської виправної колонії № 48, зокрема майно колонії, розташоване на вулиці Хуторівка, 2 (Сихівський район Львова), продали за 377,5 млн грн, другий лот - відокремлений кусок 48 колонії продали за 30 млн грн.

У травні виставили на продаж Південну виправну колонію №51 в Одесі за стартовою ціною 223 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-