Катастрофа Ан-26 під Харковом: Суд залишив під нічним арештом одного з підозрюваних

Катастрофа Ан-26 під Харковом: Суд залишив під нічним арештом одного з підозрюваних

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під домашнім арештом колишнього керівника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, підозрюваного у недбалому ставленні до військової служби, що призвело до авіакатастрофи АН-26 у Чугуєві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.

“15 червня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 11 травня 2021 року, якою задоволено клопотання прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об`єднаних сил та продовжено щодо підозрюваного, громадянина Т. строк тримання під домашнім арештом до 10 липня 2021 року, заборонивши йому залишати місце свого проживання за адресою, визначеною ухвалою з 23-00 год. до 06-00 год. наступної доби за виключенням необхідності отримання медичної допомоги”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Катастрофа літака ЗСУ під Харковом: ще трьом особам повідомили про підозру

За результатом апеляційного розгляду ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 11 травня 2021 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення.

В пресслужбі нагадали, що громадянин Т. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 425 («Недбале ставлення до військової служби») Кримінального кодексу України.

Читайте також: ДБР назвало помилки та порушення, через які розбився Ан-26 з курсантами

Як повідомляв Укрінформ, літак Ан-26 розбився 25 вересня 2020 року близько 20:50 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. На борту перебували офіцери і курсанти Харківського університету Повітряних сил ЗСУ імені Івана Кожедуба, вони виконували навчально-тренувальний політ. Внаслідок авіакатастрофи загинули 26 військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-