В Україні запрацював перший центр для дітей, які постраждали від насильства

В Україні запрацював перший центр для дітей, які постраждали від насильства

Фото
Укрінформ
У Вінницькій області запрацював перший в Україні центр для дітей, які постраждали від насильства.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні МВС у Фейсбуці.  

Це пілотний проєкт, створений за моделлю Барнахус. Його мета – надання необхідного захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітям, які постраждали або стали свідками насильства.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, МВС і всі підрозділи Національної поліції працюють над тим, щоб захистити права та інтереси дітей, формувати систему правосуддя, яка буде дружньою для дитини.

Читайте також: Другий рік поспіль зростає кількість дітей, яких зґвалтували - Венедіктова

“Барнахус - це міждисциплінарний спеціалізований заклад для проведення процесуальних дій в середовищі, дружньому для дитини та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації. У центрі надаватимуть соціальну, психологічну, правову, медичну, інші види допомоги дітям – потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, пов’язаних з насильством”, - зауважила Павліченко.

Для реалізації проєкту залучаються слідчі поліції, ювенальні поліцейські, прокурори, адвокати, соціальні працівники та інші.

Читайте також: Дитячий омбудсмен порадив, як захистити дитину від насильства в інтернеті

У приміщенні центру є кімнати очікування, допиту, для роботи фахівців, кухня, медпункт, кімната для мультидисциплінарної команди.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці торік порушили 410 кримінальних справ за фактами сексуального насильства над дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-