На Львівщині завершили реконструкцію стадіону

На Львівщині завершили реконструкцію стадіону

Велике будівництво
Укрінформ
У місті Самбір Львівської області за програмою "Велике будівництво" завершилась реконструкція стадіону ім. Лева Броварського, яка тривала два роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація. 

Зазначається, що для проведення робіт були залучені кошти різних рівнів - міського бюджету, обласного у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини та державного у межах програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Тепер відвідувати стадіон можуть близько двох тисяч глядачів. Спортивний об’єкт отримав нові трибуни, а також футбольне поле з сучасною системою поливу. Старим аварійним спорудам прийшли на зміну зручні адміністративні приміщення з роздягальнями.

У подальшому станом стадіону опікуватиметься Самбірська міська рада. З нагоди завершення реконструкції 16 червня тут буде проведено футбольний матч - місцева команда ФК «Самбір» зіграє з ветеранами київського «Динамо».

Читайте також: Стадіон «Металіст» передали у власність Харкова

«Самбір має надзвичайно великий потенціал у плані розвитку футболу та легкої атлетики. Тут є традиції, якими можна пишатись, та фахові тренери, які можуть готувати щонайменше чемпіонів області. Тому це надзвичайно важливий об‘єкт для міста і загалом для тепер вже укрупненого Самбірського району — проведення масштабних реконструкцій передбачає залучення і бюджету громади», - розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

За його словами, зараз в ОДА працюють над створенням інших подібних стадіонів, кожен з яких зможе стати епіцентром спортивного життя кількох громад. Так, у Сокалі незабаром розпочнеться реконструкція комплексу «Сокіл», на стадіоні у Яворові осучаснять трибуни, реконструкцію планується провести і на стадіоні «Ювілейний» у Миколаєві.

Читайте також: В Очакові реконструюють стадіон «Артанія»

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко раніше розповів, що протягом року в Україні планується побудувати та оновити 80 стадіонів та 29 басейнів.

Фото: Львівська обласна державна адміністрація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-