У Чернігові згортають лікарняні COVID-ліжка

У Чернігові згортають лікарняні COVID-ліжка

Укрінформ
Через зниження захворюваності на COVID-19 у лікарнях Чернігова згортають ліжка, призначені для лікування хворих на цю інфекцію.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, передає Укрінформ.

"Вся стаціонарна допомога хворим на ковід зараз сконцентрована в інфекційному відділенні міської лікарні №2, потужності якого достатньо. У решті міських лікарень Чернігова спеціалізовані ліжка для таких хворих у зв'язку зі зменшенням захворюваності вже згортаються. Їх розгорнуть знову при необхідності", - ідеться у повідомленні.

Відтак медзаклади міста відновлюють надання планової медичної допомоги терапевтичного та хірургічного профілю. Оскільки багато людей її вже зачекалися, то ліжка заповнюються досить швидко.

Читайте також: «Ковідні» лікарні отримають 2,5 мільйона засобів індивідуального захисту

Зазначається, що за минулий тиждень у Чернігові зареєстрували 63 випадки інфікування коронавірусом. На сьогодні госпіталізовані 38 осіб.

Загалом з початку пандемії в обласному центрі зареєстровано 14 825 випадків виявлення COVID-19. Померли від інфекції 448 людей.

Як додає кореспондент агентства, у червні показник добової захворюваності на COVID-19 у Чернігівській області жодного разу не досягав 100 нових випадків. Максимальна кількість була 93, мінімальна - 1. За минулу добу виявили 9 хворих та зареєстрували 3 смерті.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу виявили 1014 випадків коронавірусу, померло 77 інфікованих, одужало 5 511 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-