Львівські лікарі вперше зробили пересадку серця і нирок

Львівські лікарі вперше зробили пересадку серця і нирок

Укрінформ
Вперше лікарі Львівської обласної клінічної лікарні самостійно зробили пересадку серця і нирок від пацієнта, котрому було констатовано смерть мозку.

Як передає Укрінформ, про це 15 червня повідомила у Фейсбуці Львівська обласна клінічна лікарня.

«Ми пересадили серце! Вперше та самостійно команда кардіохірургів Львівської обласної клінічної лікарні зробила пересадку серця. А наші судинні хірурги - нирки! Донором став пацієнт, котрому було констатовано смерть мозку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що родина донора з розумінням поставилася і погодилася до вилучення органів.

Читайте також: На Львівщині врятували дитину зі складнодіагностованою вадою серця

Єдина державна інформаційна система трансплантації обрала реципієнтів, які перебували на листі очікування в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. Їх було доставлено до медзакладу на трансплантацію серця та нирки.

Другу нирку після вилучення та спеціальної підготовки було віддано команді Лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД).

Читайте також: У Львові вперше провели операцію з пересадки печінки

Львівська обласна клінічна лікарня - одна із найстаріших та найбільших багатопрофільних лікарень в Україні, яка надає високоспеціалізовану медичну допомогу населенню не лише Львівської області, а й інших регіонів України, а також іноземним громадянам. Історія лікарні сягає 1783 р., відколи було відкрито Загальний шпиталь у Львові. Впродовж більш як 230 років лікарня була основним центром медичної допомоги населенню Західного регіону. На базі цієї медустанови створювались перші в Галичині спеціалізовані медичні служби: педіатрія, дерматологія, неврологія, офтальмологія, отоларингологія, урологія, онкологія, нейрохірургія, фтизіатрія, травматологія тощо. На даний час медичну допомогу пацієнтам надають близько 500 лікарів за 38 спеціальностями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-