Школа на Волині переселиться в нове приміщення

Школа на Волині переселиться в нове приміщення

Велике будівництво
Укрінформ
Нова сучасна школа на 400 місць зводиться у селі Башлики Волинської області за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», її відкриють до початку навчального року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Волинської облдержадміністрації.

Зараз діти навчаються у приміщенні старого будинку культури у три зміни. Тому будівництво нової школи максимально пришвидшили. Нині на об’єкті працюють понад 60 будівельників. На виконання проєкту виділено 49 млн гривень.

Зазначається, що основні будівельні роботи вже завершено. Зараз у приміщенні школи викладають плитку і підлогу, встановлюють двері та монтують вентиляційні системи. Також тут будують очисні споруди, вже встановлені протипожежні резервуари і зведено ангар для шкільного автобуса.

«У новому навчальному закладі будуть створені комфортні умови для якісного навчання школярів та роботи педагогічного колективу», - прокоментував голова ОДА Юрій Погуляйко.

Загальна площа навчального закладу в Башликах становить 8 105 кв. метрів. Тут буде спортивний зал площею понад 450 кв. метрів, харчоблок. Усі приміщення відповідатимуть нормам інклюзії: ширина дверей становить 1 метр, класні кімнати та санвузли не мають порогів, також встановлять спеціальний ліфт.

Окрім школи у Башликах, обласна влада цьогоріч планує завершити будівництво навчального закладу в селі Піща Ковельського району.

Читайте також: На Донеччині за програмою «Велике будівництво» ремонтують чотири школи

Як повідомляв координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, цьогоріч в Україні буде відремонтовано та побудовано 95 шкіл. Також за інфраструктурною програмою Володимира Зеленського 2021 року планують відкрити 70 дитсадків, 80 стадіонів, 29 басейнів та 177 приймальних відділень лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-