У Черкасах після 40-хвилинної реанімації медикам вдалося запустити серце жінки

У Черкасах після 40-хвилинної реанімації медикам вдалося запустити серце жінки

Укрінформ
У Черкасах після довготривалої реанімації, на 39 хвилині, медикам вдалося запустити серце жінки.

Про це у Фейсбуці повідомляє речниця КНП "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР" Ірина Назарок, передає Укрінформ.

НП сталася у вівторок, 27 квітня, близько 19:30.

В диспетчерську екстреної допомоги надійшов виклик, що 38-річна жінка знепритомніла і не дихає. Чоловік повідомив, що перед тим, як знепритомніти, жінка поскаржилася на різкий головний біль.

Читайте також: У Вінницькому кардіоцентрі вперше провели торакоскопічну операцію на серці

За вказаною адресою терміново виїхала реанімаційна бригада ЕМД. В цей час диспетчер телефоном проводила медичний супровід, фахово пояснюючи, як правильно та в якій послідовності проводити реанімаційні заходи. Завдяки цим порадам та вказівкам родичі пацієнтки розпочали проводити серцево-легеневу реанімацію до прибуття бригади.

Оперативно прибувши на виклик, лікар та фельдшер провели розширені реанімаційні заходи. Після довготривалої реанімації, на 39 хвилині, медикам вдалось запустити серце жінки.

Читайте також: На Львівщині врятували дитину зі складнодіагностованою вадою серця

Дорогою до лікарні в автівці швидкої медики продовжили проводити інтенсивну терапію та штучну вентиляцію легень. Із безперервним моніторингом життєво важливих параметрів організму пацієнтку доправили до Третьої Черкаської міської лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-