У Запоріжжі тестують обладнання, що виявляє COVID-мутації

У Запоріжжі тестують обладнання, що виявляє COVID-мутації

Укрінформ
У Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ в тестовому режимі запрацювало унікальне обладнання, що дозволяє виявити мутації коронавірусної хвороби.

Про це повідомили в пресслужбі ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що нові витратні матеріали, отримані вірусологічною лабораторією Запорізького лабораторного центру МОЗ України, дозволяють не лише виявляти вірус, але й відрізняти його штами.

"Запуск обладнання, зроблений 26 квітня на пробах у Запоріжжі виявив британський штам вірусу у 15 з 16 протестованих зразків. А тести найближчих двох днів, що будуть зроблені в інших населених пунктах нашого регіону, дозволять підтвердити чи спростувати гіпотезу, що третя хвиля COVID викликана виключно британським штамом хвороби”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна виходить з третьої хвилі COVID-19 - Степанов

Загалом в Україні виявлено циркуляцію 18 мутованих штамів, що походять із країн Європи (Італія, Данія, Бельгія, Велика Британія), Південної Америки, Азії та Австралії.

Читайте також: «Індійський» штам коронавірусу вже поруч з Україною — епідеміологиня

За останню добу в Запорізькій області зареєстровано 554 нових випадків захворювання на COVID-19, а також зафіксовано 23 летальних випадків від ускладнень захворювання.

Фото: zoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-