У дитсадку Коломиї - спалах кишкової інфекції, п’ятеро дітей потрапили до лікарні

У дитсадку Коломиї - спалах кишкової інфекції, п’ятеро дітей потрапили до лікарні

Укрінформ
На Прикарпатті у місті Коломия в дитсадку №3 зареєстрований груповий осередок гострої кишкової інфекції. До лікарні госпіталізували 5 дітей з отруєнням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«23.04.2021 о 15.50 від Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшла інформація про зареєстрований груповий осередок гострої кишкової інфекції в ДНЗ №3 розташованого за адресою: Івано-Франківська обл. Коломийський р-н, Коломийська ТГ, м. Коломия вул. Ковцуняка, 1В. 23.04.2021 року з Структурного підрозділу «Дитяча лікарня» КНП «Коломийська ЦРЛ» в Коломийську міськрайонну філію поступили термінові повідомлення про випадки захворювання на гастроентероколіт нез’ясованої етіології у 5 дітей - вихованців ДНЗ», - йдеться у повідомленні Івано-Франківської ОДА.

За їхньою інформацією, станом на 26 квітня діти знаходяться на лікуванні в лікарні, їх стан задовільний.

Наразі фахівці з’ясовують обставини і причини виникнення спалаху.

Читайте також: Кишкову інфекцію у дитсадок на Харківщині «принесли» з дому

Відомо, що в дитсадку на вихованні перебувають 229 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, з 5 по 9 березня захворіли 6 вихованців Слобожанського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Чугуївського району на Харківщині. Трьом дітям з молодшої групи поставили первинний діагноз «харчова токсикоінфекція (уточнена)», двом - «гострий гастроентероколіт». Нових випадків захворювання немає. 10 березня за приписом Держпродспоживслужби садочок закрили до завершення епідрозслідування.

За фактом захворювання дітей поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-