У Чернівцях оновили приймальне відділення та реанімацію лікарні швидкої допомоги

У Чернівцях оновили приймальне відділення та реанімацію лікарні швидкої допомоги

Велике будівництво
Укрінформ
В рамках програми "Велике будівництво" у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги оновили приймальне відділення, в якому є реанімація із точками доступу до кисню.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна державна адміністрація, передає Укрінформ. 

"Оновлене приймальне відділення європейського зразка отримала Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги завдяки програмі Президента "Велике будівництво". Окрім діагностичного обладнання, у відділенні є реанімація із стаціонарними точками доступу до кисню. Тут також можуть проводити нескладні хірургічні втручання", - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора лікарні Олександра Грушка, такий формат дозволяє рятувати пацієнтів просто з порога. Не потрібно транспортувати їх до відділення інтенсивної терапії, невідкладну допомогу можна надавати одразу у приймальному відділенні.

Читайте також: В Олександрії звели нове приймальне відділення - фото

"У відремонтованому приміщенні є лабораторія, апарат ультразвукової діагностики, цифровий рентген. Також лікарня отримала потужний 64-зрізовий комп’ютерний томограф вартістю у 18 мільйонів гривень", - додали в обласній адміністрації.

Крім того, у рамках програми "Велике будівництво" лікарня отримає новий ангіограф. Це апарат, за допомогою якого можна обстежувати і лікувати судини різних органів та систем.

Приймальне відділення лікарні швидкої медичної допомоги доступне для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Тут зручний вхід, є поручні, а також обладнано спеціальну вбиральню.

Як уточнив у коментарі кореспонденту Укрінформу керівник закладу Олександр Грушко, загальна вартість капітального ремонту відділення склала близько 25 мільйонів гривень. Із них 8 мільйонів гривень - це кошти держбюджету, а пів мільйона євро (близько 16 мільйонів гривень) - грантові кошти ЄС.

Читайте також: В Хусті завершили ремонт приймального відділення опорної лікарні

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко розповів, що у 2021 році планується завершити реконструкцію 177 приймальних відділень, що допоможе значно швидше рятувати життя пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-