Примусовий аборт: голова Миколаївської облради вимагає звільнити керівницю інтернату

Примусовий аборт: голова Миколаївської облради вимагає звільнити керівницю інтернату

Укрінформ
Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва наполягає на звільненні керівника інтернатного закладу, де вихованці нібито примусово було зроблено аборт.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, передає Укрінформ.

«Випадок, який нещодавно стався у Березківському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа – інтернат-ліцей І-ІІІ ступенів» та пролунав на всю Україну - жахливий та неприпустимий. Відповідно до Статуту, органом управління є Миколаївська обласна державна адміністрація. Тому звертаюся до голови ОДА Віталія Кіма з проханням негайно розглянути питання щодо доцільності перебування директора навчального закладу Зінаїди Халімон на займаній посаді та відсторонення від управління», - написала Замазєєва.

Читайте також: Поліція перевіряє, чи робили примусовий аборт вихованці інтернату на Миколаївщині

За її словами, керівництво закладу дозволило собі моральний та психологічний тиск на 16-річну вихованку з метою позбавлення вагітності. Це свідчить про відсутність соціального захисту дітей, які перебувають в цьому навчальному закладі. Отож дівчину переведено до іншого закладу задля уникнення тиску та надано адвокатську підтримку.

Варто зазначити, що дана подія набула широкого резонансу.

Читайте також: У Чернівцях двох підозрюваних у педофілії пенсіонерів знову відправили під арешт

Як повідомляв Укрінформ, в Березківському навчально-виховному комплексі завагітніла 16-річна дівчина. Її помістили в ізолятор, де начебто вона примусово приймала абортивні медичні препарати. Потім дівчину привезли до Кривоозерської лікарні для проведення процедури штучного переривання вагітності.

Наразі поліція перевіряє факт неналежного виконання обов'язків працівників закладу щодо охорони життя та здоров'я неповнолітньої. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 137 КК України «Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей».

Зараз призначено низка експертиз, на результати яких спиратиметься слідство, даючи правову оцінку події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-