Мер Чернігова каже, що карантин у місті не дає результату

Мер Чернігова каже, що карантин у місті не дає результату

Укрінформ
Посилені карантинні заходи, запроваджені в Чернігові два тижні тому, ніякого ефекту не дали, і тому їх треба переглядати.

Такий висновок на розширеній нараді в мерії зробив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Карантинні заходи, які ми оголосили, ніякого ефекту не дають. Якщо вони не працюють і не приносять жодного результату, то для кого вони?" - сказав мер, коментуючи показники поширення коронавірусної інфекції.

З COVID-ситуацією в місті та області учасників наради ознайомила заступниця начальника міського управління охорони здоров’я Ольга Малець. Вона розповіла, що за двома індикаторними показниками - коефіцієнтами виявлення хворих та рівня госпіталізації - Чернігівщина й досі перевищує граничні цифри. А за госпіталізацією взагалі займає друге місце в Україні.

У Чернігові, зокрема, за два тижні посиленого карантину кількість госпіталізованих COVID-хворих суттєво зросла. Якщо у березні в лікарнях лежало від 150 до 230 осіб на добу, то у квітні їх число постійно перевищує 300 і наближається до 400. Причому залишають там тільки важких пацієнтів. Відповідно збільшується і смертність. Її сьогоднішній рівень вищий за всі, що були в попередні тижні, наголосила Малець.

За таких умов, зазначила вона, перспективи виходу Чернігівщини з "червоної" зони, не дуже оптимістичні.

Читайте також: У Чернігові закривають дитсадки, маски на вулицях - обов’язкові

Підсумовуючи почуте, Атрошенко акцентував на відсутності свідомості в більшості громадян у питаннях дотримання карантинних заходів і запропонував переглянути введені обмеження. Адже тоді, як малий і середній бізнес не працює і зазнає збитків, у продуктових супермаркетах яблуку ніде впасти. Охорона ж магазинів нічого не контролює і не робить зауважень.

У зв’язку з цим мер запропонував зібрати керівників міських лікарень, обговорити ситуацію і визначитися, що робити далі. Окрім них, поспілкуватися з власниками супермаркетів.

З початку епідемії на Чернігівщині виявлено 50 657 випадків COVID-19, з яких 1 043 були летальними. На сьогодні в області госпіталізовано 1 182 людини, 10 199 лікуються амбулаторно. За останню добу виявлено 19 нових випадків коронавірусу і 19 хворих померло.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1 974 118 випадків COVID-19, із них за добу - 12 162. Загалом від хвороби померло 40 796 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-