У Маріуполі створять «Музей науки»

У Маріуполі створять «Музей науки»

Велике будівництво
Укрінформ
В рамках президентської програми «Велике будівництво» у Маріуполі буде створено науково-освітній простір «Музей науки».

Як передає Укрінформ, про це 21 квітня повідомили на сайті Донецької ОДА.

На Донеччині проєкт зі створення науково-освітнього простору «Музей науки» подав Маріупольський державний університет. Джерелами фінансування визначено Державний фонд регіонального розвитку та частково - Маріупольську міську раду.

В ОДА нагадали, що у жовтні 2020 року під час урочистого відкриття першого в Україні сучасного інтерактивного Музею науки Малої академії наук України, розташованого на території Національного комплексу «Експоцентр Україна», Президент Володимир Зеленський надав доручення щодо створення музеїв науки в регіонах.

Національним центром МАНУ розроблено стратегію розвитку музеїв науки в регіонах України, експозиційну взаємопов’язаність, локальну специфіку та послідовність реалізації проєкту. Всього йдеться про 15 музейних просторів.

За результатами опрацювання можливостей регіонів, МОН та МАНУ обрано три регіони - Львівська, Полтавська та Донецька області, які мають необхідні приміщення та готові розпочати роботи.

Читайте також: На Полтавщині відремонтували приймальне відділення лікарні - фото

Як повідомлялося, Донецька область у 2021 році запланувала реалізовувати 34 проєкти в рамках президентської програми «Велике будівництво». 29 з цих проєктів мають соціальну спрямованість (школи, дитсадки, медичні заклади, спортивні об’єкти), 5 – це проєкти економічного розвитку. Більшість із запланованого має бути завершено до кінця цього року (21 проєкт), решта (13) - у 2022 році.

Президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-