На Полтавщині відремонтували приймальне відділення лікарні - фото

На Полтавщині відремонтували приймальне відділення лікарні - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У Полтавській області за президентською програмою «Велике будівництво» завершили модернізацію приймального відділення районної лікарні міста Хорол.

Як передає Укрінформ, про це повідомила депутат від «Слуги народу» Анастасія Ляшенко у Фейсбуці.

Ляшенко зазначила, що лікарня в Хоролі стала першим об'єктом, відремонтованим завдяки проєкту EMERGENCY-2020 з модернізації приймальних відділень районних лікарень.

«Наразі тут триває облаштування приміщення під відділення невідкладних станів, яке об’єднало в собі два старих - травматологічне та приймальне», - додала депутат.

Це відділення зможе надавати невідкладну екстрену допомогу. Тут працюватиме діагностичний блок з апаратом комп’ютерної томографії, функціонуватимуть кабінети ендоскопії, функціональної та ультразвукової діагностики, оглядові, пункти прийому громадян, операційні, палати інтенсивної терапії тощо.

На Полтавщині за програмою «Велике будівництво» відремонтували приймальне відділення лікарні / Фото: Анастасія Ляшенко, Фейсбук

«Реалізація вказаного проєкту стала можливою завдяки програмі Президента України EMERGENCY-2020, яка відноситься до Національної програми «Велике будівництво». Програма передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті – від добору кольору до розташування кімнат. Усі лікарні матимуть відповідний перелік обладнання, що має забезпечити доступність усіх медичних послуг. Головна мета проєкту – створити комфортні для пацієнта умови», - розповіла Ляшенко.

Читайте також: У Запорізькій області відновлять приймальні відділення у двох лікарнях

Зокрема, у приймальному відділенні Хорольської лікарні замінили всі інженерні системи, відремонтували приміщення з урахуванням потреб маломобільних груп. Зараз облаштовують під’їзд для «швидкої» та проводять благоустрій території.

Як повідомляв Укрінформ, координатор програми «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що до кінця цього року по всій країні буде здано 177 модернізованих приймальних відділень по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-