У Сумах зведуть унікальний дитсадок – денне світло проникатиме в усі приміщення

У Сумах зведуть унікальний дитсадок – денне світло проникатиме в усі приміщення

Велике будівництво
Укрінформ
У Сумах до 10 серпня за програмою Президента «Велике будівництво» має бути завершено спорудження нового дитячого садка, унікальною особливістю якого є проникнення денного світла практично в усі внутрішні приміщення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Сумської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що садок будується за проєктом місцевих архітекторів, які застосували в ньому так звану вітражну систему освітлення.

За рахунок елементів зі спеціального скла денне світло у внутрішні приміщення буде надходити не тільки з вікон, а й з даху і через стіни.

Читайте також: На Буковині відремонтували дитсадок

«Цей дитячий садок дуже необхідний для 12-го мікрорайону міста Суми. Тому діти та дорослі чекають на завершення будівництва з нетерпінням. В Офісі Президента України цей об’єкт «Великого будівництва» перебуває на контролі, і я маю впевненість, поспілкувавшись з підрядником, що все буде зроблено вчасно. У цьому дитсадку будуть створені європейські умови для дітей», - розповів голова Сумської ОДА Василь Хома.

За проєктом, в садку буде також влаштований басейн. Будівництво дитячого садка почалося влітку минулого року. Тоді з Державного фонду регіонального розвитку було виділено 25 млн гривень. У цьому році для завершення будівництва ДФРР вже виділив 20 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що в 2021 році в Україні буде побудовано і відремонтовано 70 садочків, 95 шкіл, 80 стадіонів і 29 басейнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-