Розгром пам’ятки археології античної доби - мер Миколаєва вимагає ретельного розслідування

Розгром пам’ятки археології античної доби - мер Миколаєва вимагає ретельного розслідування

Укрінформ
Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич вимагає від поліції ретельного розслідування розгрому пам’ятки археології національного значення «Дідова хата-I».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на його сторінку у Фейсбуці.

«Побачив повідомлення, що на території Миколаєва біля дитячого табору «Дельфін» невідомі розгромили нашу пам’ятку археологічного значення «Дідова хата». Це історія нашого краю і я обурений тим, що ці безстрашні кроти вчиняють. Звернусь до поліції з проханням щодо ретельного розслідування цієї справи», - наголосив Сєнкевич.

Він також висловив здивування, що ситуація відбувається поблизу міського дитячого табору і ніхто жодним чином не реагує.

«Це пам’ятка античного часу. Люди, які там жили, брали участь у боротьбі з армією Зопіріона – одного з військових начальників Олександра Македонського», - зазначив мер.

Читайте також: В Аккерманській фортеці бізнесмен облаштував каналізацію, яка може пошкодити пам'ятку

При цьому він нагадав, що Миколаївська міська рада в рамках своїх можливостей допомагає археологам. Впродовж останніх років вона виділяла з міського бюджету кошти на дослідження іншої археологічної пам’ятки - «Дикий сад».

«Згадайте, яким «Дикий сад» був років 6-7 тому. Сьогодні, завдяки спільним зусиллям миколаївських науковців та нашого управління культури, вдалось зробити це місце зоною для відпочинку. Сподіваюсь, коли ми вийдемо з затяжної кризи, то зможемо допомогти археологам і з іншими пам’ятками нашого міста», - пообіцяв мер.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві «чорні копачі» у пошуках скарбів розрили територію пам’ятки археології національного значення під назвою урочище «Дідова Хата-1». Це обєкт ольвійської доби, який датується 4-3 ст. до нашої ери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-