У Моршині почали масову COVID-вакцинацію

У Моршині почали масову COVID-вакцинацію

Укрінформ
У курортному Моршині розпочався експеримент Міністерства охорони здоров’я, за яким до 1 травня планують щепити вакциною CoronaVak 70% населення міста. Імунізація стартувала напередодні, 19 квітня, щеплення отримали майже 300 мешканців.

Про це на брифінгу розповів директор Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора в Моршині працювали два тимчасові пункти щеплення, де вакцинували 122 людини, а також мобільна бригада, яка вакцинує організовані колективи, - вона щепила 168 осіб», - зазначив Чемерис.

Згідно з повідомленням МОЗ, загалом у Моршині проживає 4239 людей, 800 із них - діти до 18 років, 361 дорослий вже отримав першу дозу вакцини. Тому для створення 70% імунного прошарку для запобігання розповсюдження COVID-19 серед мешканців Моршина необхідно вакцинувати ще 2155 осіб.

Читайте також: На Львівщині стартувала вакцинація препаратом Pfizer — спочатку щепитимуть літніх людей

У департаменті зазначають, що реалізація цього пілотного проєкту дасть можливість вивчити та проаналізувати ефективність вакцинації населення від імунокерованих інфекцій в окремому населеному пункті.

За словами Чемериса, загалом на Львівщині працює 9 мобільних бригад, які роблять щеплення CoviShield, три - CoronaVac і дві – Prizer. Паралельно відбувається навчання мобільних груп і їх кількість буде постійно збільшуватися.

Читайте також: Степанов розповів, які COVID-вакцини Україна очікує у травні

У Львівській області станом на ранок 20 квітня вакциновано 36 752. Це другий результат в Україні по вакцинації після Києва.

Як повідомлялося, за добу 19 квітня в Україні щеплено проти коронавірусу 12 144 людини. Загалом 462 791 людина щеплена від початку вакцинальної кампанії, з них отримали 1 дозу – 462 789 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 5 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-