Жителі Херсонщини не хочуть вакцинуватися у вихідні - ОДА

Жителі Херсонщини не хочуть вакцинуватися у вихідні - ОДА

Укрінформ
На Херсонщині за минулу добу в області не зробили жодного щеплення проти коронавірусу, бо люди не хочуть їх робити у вихідні дні.

Про це на брифінгу заявив заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу стосовно того, що Херсонщина увійшла у шістку регіонів, де за минулу добу не було зроблено жодного щеплення.

«Зменшення кількості щеплень завжди відбувається на вихідні та святкові дні, тому що не всі готові у цей свій день вільний йти на щеплення. Крім того, люди, які входять у групи для вакцинації, не завжди дають згоду вакцинуватися», - сказав Шибаєв.

Він також зазначив, що питання стоїть на контролі і голова ОДА сьогодні дав відповідні доручення. Шибаєв сподівається, що за тиждень кількість вакцинованих у робочі дні та під час вихідних не буде суттєво відрізнятися.

Читайте також: На Херсонщині послабили карантин

Як повідомляють в ОДА, на Херсонщині щеплено: вакциною Covishield – 13600 осіб. Цю вакцину наразі використано в повному обсязі, вакциною Coronavac – 122 особи.

Почалося також щеплення вакциною Pfizer-BioNTech. Область отримала 1170 доз цієї вакцини, це 195 флаконів. З цією вакциною працюватимуть 2 мобільні бригади.

Наразі в області 28 943 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. З них 23 021 людина поборола недуг, 5 067 людей інфіковані, 855 - померли.

Херсонщина наразі в жовтій зоні епідемічної небезпеки.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби зареєстровано 6 506 випадків зараження коронавірусом, летальних випадків – 214; одужали – 5 598 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіли 1 953 016 осіб, одужали – 1 487 677, померли 40 000 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-