Київщина у суботу отримає 1170 доз вакцини від Pfizer

Київщина у суботу отримає 1170 доз вакцини від Pfizer

Укрінформ
У суботу, 17 квітня, Київщина планує отримати першу партію вакцини Сomirnaty виробництва компанії Pfizer-BioNTech. Йдеться про 1170 доз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської ОДА.

«Кампанія з імунізації на Київщині знаходиться в активній фазі. Уже завтра наша область однією з перших отримає вакцини виробництва компанія Pfizer-BioNTech. Їх використання розпочнемо вже цієї неділі, 18 квітня. Зазначу, що вакцинація та ретельне дотримання протиепідемічних норм – це ті дві речі, які допоможуть нам зупинити епідемію коронавірусу», – зазначив очільник Київської ОДА Василь Володін.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну доставлена перша партія вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech - це мРНК вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Читайте також: Вакцинація Pfizer почнеться 18 квітня – Ляшко

Вона дозволена для екстреного використання ВООЗ, вакцину застосовують у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. За результатами клінічних досліджень ефективність її становить 95%.

В Україні вакцину Comirnaty зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Також за кілька днів до постачання вакцини Comirnaty ЮНІСЕФ доставив в Україну близько 140 тис. шприців для розведення вакцини з розчинником та ін'єкцій та понад 1300 коробок для їх безпечної утилізації.

Читайте також: В ЮНІСЕФ сказали, коли Україні чекати наступну партію вакцини від COVAX

Згідно з планом вакцинації населення від коронавірусної хвороби, перша партія вакцини Pfizer-BioNTech у кількості 117 тис. доз. передбачається для щеплення людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Всього Україна в межах глобальної ініціативи COVAX має отримати 8 млн доз вакцини від COVID-19. Також у березні COVAX поінформував Україну про можливість виділити нашій країні 947,7 тис. доз вакцини розробки Pfizer-BioNTech.

Фото: CTK Photo/Укрінформ 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-