Львівські хірурги врятували немовля із численними вродженими вадами

Львівські хірурги врятували немовля із численними вродженими вадами

Фото
Укрінформ
Львівські медики врятували немовля, яке лікували протягом року у Відділенні хірургії вроджених вад розвитку в дитячій лікарні на Орлика. Йому відразу після народження заново сформували шлунково-кишковий тракт.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська міська дитяча клінічна лікарня, передає Укрінформ.

«Виписуємо додому нашого Данилка, який народився на 33 тижні вагітності з численними вродженими вадами. У хлопчика була атрезія шлунку, атрезія стравоходу з трахеостравохідною норицею, атрезія дванадцятипалої кишки, атрезія прямої кишки і товстого кишківника, аноректальна вада. Серед іншого, у Данилка серце розташоване з правого боку, тобто має дзеркальне розташування органів та специфічну судинну систему», - розповіла завідувачка відділенням Галина Курило.

Дитині вже повністю завершили корекцію внутрішніх органів, йому було успішно проведено 5 реконструктивних операцій і після цього він рік лікувався у Відділенні хірургії вроджених вад.

Читайте також: Львівські нейрохірурги успішно прооперували дитину з важкою пухлиною

У дитячій лікарні розповіли, що рік тому одноденне немовля лікарі-хірурги цього закладу оперували 10 годин поспіль, заново сформувавши йому шлунково-кишковий тракт. Хлопчик мав настільки делікатні, ніжні тканини, що лікарі використовували нитки з шістьма-сімома нулями, бо товстіші просто прорізали тканини.

"Це була чітко відпрацьована і до дрібниць синхронна співпраця хірургів та анестезіолога", - додали у закладі.

Читайте також: У лікарні швидкої допомоги Львова відкрили 10 сучасних операційних

Оперували малюка, окрім Галини Курило, дитячі хірурги Дмитро Грицак, Анна Салига, анестезіолог Сергій Шиш і операційна медсестра Марія Семочко. Хірурги наголосили, що це була одна з найважчих операцій за весь час їхньої роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-