На Рівненщині відбуваються рейди проти незаконного видобутку бурштину

На Рівненщині відбуваються рейди проти незаконного видобутку бурштину

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські рейди з виявлення незаконного видобування бурштину-сирцю у північних районах Рівненщини тривають.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

“14 квітня поліцейські провели 13 обшуків у фігурантів кримінальних проваджень на території Сарненського та Вараського районів і відпрацювань на клондайках на півночі Рівненщини. За результатами яких виявили та вилучили 65,7 кг бурштину-сирцю, знаряддя для незаконного промислу, зокрема 11 мотопомп як кустарного, так і заводського виробництва та два транспортних засоби. Крім того, під час проведення слідчих дій правоохоронці вилучили мисливську рушницю, 34 патрони, грошові кошти та «чорнові» записи”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, до проведення заходів залучені поліцейські територіальних підрозділів, бійці роти поліції особливого призначення, працівники Управління стратегічних розслідувань області, спецпризначенці КОРДу, працівники підрозділу тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Рівненській області та оперативного штабу.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях тривають. Вилучене скеровуватиметься для проведення експертизи.

Читайте також: У Рівненській ОДА розповіли, як легалізують видобуток бурштину в області

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області компанії, які отримали дозволи на легалізацію добування бурштину, можуть робити це в законний спосіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-