Мелітополь готовий приймати COVID-хворих із Запоріжжя

Мелітополь готовий приймати COVID-хворих із Запоріжжя

Укрінформ
Мелітополь готовий приймати хворих на COVID-19 з інших громад, у тому числі і з Запоріжжя. В Мелітополі є понад 320 вільних ліжок.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Запорізької ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що обласний департамент охорони здоров’я провів нараду із керівництвом медичних закладів Мелітополя. Захід присвячено розвитку медичної мережі міста і новоутвореного укрупненого Мелітопольського району.

Читайте також: До громадського транспорту Запоріжжя пускатимуть лише за спецперепустками

Завдяки своєчасним карантинним обмеженням та зупинці громадського транспорту, захворюваність на коронавірус у мелітопольській громаді стабілізувалася. За минулу добу виявлено лише 39 підтверджених випадків (проти 525 у Запоріжжі).

В ОДА нагадали, що запорізькі лікарні в середньому завантажені на 70%, а деякі (лікарня №7 та №9) - більш як на 90%.

У Мелітопольському територіальному медичному об’єднанні на сьогодні із 450 “ковідних” ліжок заповнено лише 28%, вільними лишаються понад 320 ліжко-місць, 80% із яких забезпечено киснем.

Читайте також: У Запоріжжі COVID-лікарні заповнені на 80%

“У нас сьогодні є вільні місця, а також необхідний кадровий та технічний потенціал, щоб у важкі часи приймати хворих з інших громад, в тому числі можемо підтримати колег із обласного центру, які опинились у надзвичайно складній ситуації”, - цитує сайт ОДА в.о. начальника відділу охорони здоров’я Мелітопольської міської ради Сергія Селевича.

Під час наради також обговорили аспекти транспортування хворих до Мелітополя з інших населених пунктів, координації дій медичних і транспортних служб у цьому питанні.

Читайте також: Кабмін дозволив використовувати у лікарнях технічний кисень - за певних умов

За інформацією лабораторного центру МОЗ, за останню добу зареєстровано 876 нових випадків захворювання на COVID-19. Серед хворих - 52 дитини та 31 - медичний працівник. В Україні загалом минулої доби зареєстровано 14 тис. 553 випадки зараження коронавірусом,

Як раніше повідомлялося, голова Запорізької ОДА заявив, що у разі, якщо ситуація із поширенням коронавірусу не покращиться, в регіоні можуть повністю зупинити роботу громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-