Поліція перевіряє, чи робили примусовий аборт вихованці інтернату на Миколаївщині

Поліція перевіряє, чи робили примусовий аборт вихованці інтернату на Миколаївщині

Укрінформ
Перевірка дій працівників комунального закладу "Березківський навчально-виховний комплекс" на Миколаївщині, які нібито примусили 16-річну вихованку зробити аборт, триватиме щонайменше кілька тижнів. Нині проводиться низка експертиз.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця ГУ Нацполіції у Миколаївській області Олена Бережна.

«Поліція перевіряє факт неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітньої цього навчального закладу. Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 137 КК України «Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей». Наразі призначено низку експертиз, на результати яких спиратиметься слідство, даючи правову оцінку події. Це займе певний час, щонайменше кілька тижнів», – сказала Бережна.

Читайте також: У Чернівцях двох підозрюваних у педофілії пенсіонерів випустили під заставу

За її словами, поліцейські в присутності психолога опитали дівчину, колектив навчального закладу, лікарів та медичний персонал лікарні. Наразі встановлюються всі обставини події. Слідство має з'ясувати, чи насправді дівчина пішла на аборт добровільно, чи її примусили працівники закладу.

Читайте також: Поліція розповіла про викрадачку немовляти на Київщині

Раніше про цей випадок повідомив експерт офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини Павло Шульга. За його інформацією, в березківському навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей I-III ступенів" завагітніла 16-річна дівчина. Її помістили в ізолятор, де начебто вона примусово приймала абортивні медичні препарати. Потім дівчину привезли до Кривоозерської лікарні для проведення штучного переривання вагітності.

Про подію поінформоване керівництво Миколаївської області, створено комісію, яка також вивчає ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-