У Запорізькій області можуть зупинити громадський транспорт

У Запорізькій області можуть зупинити громадський транспорт

Укрінформ
Голова Запорізької ОДА Олександр Старух заявив про можливість повної зупинки громадського транспорту в області, якщо ситуація із розповсюдженням коронавірусу не стабілізується.

Про це він сказав під час брифінгу в ОДА, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Старуха, через стрімке поширення коронавірусу, із 14 квітня в Запорізькій області зупиняється автобусне міжміське сполучення. На приміські рейси, протяжністю до 50 км, із Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Енергодара, Пологів пасажирів братимуть виключно за спеціальними перепустками, які люди можуть отримати за місцем роботи.

За спеціальною довідкою зможуть доїхати до Запоріжжя і мешканці селищ Кушугум, Балабине та Вільнянськ.

"Якщо такі заходи не дадуть результатів, то ми вимагатимемо введення більш жорстких заходів у сфері транспортних перевезень. Якщо ситуація погіршуватиметься - зупиниться все", - сказав Старух.

Читайте також: У Мелітополі через карантин заборонили роботу громадського транспорту

Він також заявив, що на сьогодні у Запоріжжі, Вільнянську, Пологах та Оріхові найскладніша ситуація із заповненістю COVID-ліжок. В обласному центрі лікарні заповнені на 90%.

"Є певна межа. І щоб не було “піку” і лікарі не займались сортуванням та не вирішували, кому вмерти, а кому жити, треба виконувати всі норми карантину", - додав голова ОДА.

Від 14 квітня в області всі школи будуть закриті, школярі, у тому числі учні молодших класів, навчатимуться дистанційно.

Як раніше повідомлялося, з 9 квітня Запорізька область переведена до червоної карантинної зони. За минулу добу в області зареєстровано 578 нових випадків захворювання на COVID-19, в Україні - 11 680 людей.

Загалом від початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 1 872 785 осіб, з них одужали 1 430 234 людини, померло 37 758 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-