Львівщина очікує на понад 11 тисяч доз CorоnaVac — спочатку вакцинують освітян

Львівщина очікує на понад 11 тисяч доз CorоnaVac — спочатку вакцинують освітян

Укрінформ
На Львівщині очікують на поставку понад 11 тисяч доз вакцини CorоnaVac, виробництва Sinovac biotech. В першу чергу нею планують щепити працівників навчальних закладів області.

Про це на брифінгу заявив директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні-завтра очікуємо поставки вакцини від Sinovac, яка буде першочергово скерована на щеплення освітян і працівників, які будуть залучені до проведення ЗНО. В нас з МОЗ погоджено трошки більше ніж 11 тис. доз», – повідомив Чемерис.

Читайте також: На Вінниччину надійшли 5600 доз вакцини CoronaVac

За його словами, в області є три мобільні групи, які вже пройшли навчання, але кількість бригад постійно буде збільшуватися. Пункти щеплень облаштовані – все готово для подальшої імунізації населення.

Згідно з інструкцією із застосування вакцини CoronaVac, друга доза вводиться з інтервалом 14-28 днів. Відповідно до опублікованих досліджень, оптимальний інтервал введення другої дози складає 28 днів, коли рівень антитіл вищий ніж через 14.

Чемерис також повідомив, що станом на ранок 13 квітня, у Львівській області щеплення Covishield отримали 24 043 мешканці, за попередню добу проведено 1501 вакцинацію.

Читайте також: На Чернігівщині вакцину CoronaVac колотимуть лежачим хворим та вчителям, задіяним у ЗНО

«По державних показниках за темпами вакцинації Львівщина посідає третє місце, поступаючись лише Києву та Дніпропетровській області. Кількість охочих вакцинуватися постійно зростає», – додав Чемерис.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 388 401 людина, з них отримали 1 дозу – 388 399 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 5 осіб.

Станом на ранок 13 квітня на Львівщині підтверджено 118577 випадків інфікування коронавірусом, з них 2898 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 2113 ПЛР-тестів. Відтак, 838 – позитивні.

В Україні за минулу добу, 12 квітня, зареєстрували 11 680 випадків COVID-19. Загалом від початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 1 872 785 осіб, з них одужали 1 430 234 людини, померли 37 758 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-