У Сєвєродонецьку померла луганська журналістка Кароліна Полтавська

У Сєвєродонецьку померла луганська журналістка Кароліна Полтавська

Укрінформ
Директорка луганської обласної телерадіокомпанії «ІРТА» Кароліна Полтавська померла вчора ввечері від хвороби нирок.

Про це Укрінформу розповів засновник телеканалу, екснародний депутат Верховної Ради кількох скликань Володимир Ландік.

«Кароліна Леонідівна померла від тяжкої ниркової недостатності. Хвороба тривала вже кілька років; із вересня вона мусила регулярно проходити процедуру гемодіалізу, але через її відданість роботі й неспокійну вдачу витримувати заданий лікарями режим вдавалось їй далеко не завжди. На тиск під двісті вона взагалі не звертала уваги. Очевидно, все це й обірвало життя Кароліни», - повідомив Ландік.

На його переконання, хвороба у журналістки почала стрімко розвиватись після того, як Полтавська разом зі знімальною групою опинилась поруч із вибухом міни поблизу лінії фронту. Жінці довелось на собі витягати поранених бійців. Фізичне перенапруження і нервовий стрес цілком могли стати причиною захворювання. Але й після цього інциденту директорка Незалежної ТРК продовжувала виїжджати на зйомки в зону Операції об’єднаних сил.

Співчуття у зв’язку з передчасною смертю журналістки висловлюють її друзі, колеги – і прості телеглядачі.

На офіційному сайті Луганської обласної державної адміністрації оприлюднено некролог за підписом очільника ОДА Сергія Гайдая.

«Жителі області завжди пам’ятатимуть Кароліну за її вагомий внесок в становлення, розвиток українського теле- та радіо інформаційного простору Луганщини», - запевнив керівник прифронтової області.

Під час подій весни 2014 року в Луганську приміщення телекомпанії було захоплено російськими бойовиками, причому спочатку вони були готові вдовольнитись лише наданням їм телеефіру у певні проміжки часу. Колектив «ІРТА» відмовився від співпраці; компанія була розгромлена й пограбована, але вже в серпні відновила мовлення в Сєвєродонецьку завдяки, головним чином, зусиллям директорки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-