На Харківщині попрощалися з бійцем 92-ї бригади, який загинув під Золотим

На Харківщині попрощалися з бійцем 92-ї бригади, який загинув під Золотим

Фото
Укрінформ
У рідному Краснокутську на Харківщині провели в останню путь молодшого сержанта 92-ї ОМБр Віктора Гелебранта, який загинув під Золотим 5 квітня.

Про це повідомляє АрміяInform, передає Укрінформ. 

На прощання з Віктором Гелебрантом біля його будинку зібралися земляки, ветерани АТО/ООС, військовослужбовці Харківського гарнізону та бойові побратими, які приїхали з фронту.

«Він прагнув бути гідним прикладом для свого десятирічного сина. Віктор завжди був і залишиться в наших серцях справжнім патріотом, який до кінця виконав свій громадянський обов’язок. Також він був добрим другом, який може поділитися останнім. Завжди усміхнений та любив жартувати, а ще військовий профі — таким я його знав. Ми за нього обов’язково помстимося», — сказав заступник командира механізованої роти з морально-психологічного забезпечення старший лейтенант Геннадій Ковшик.

Заступник командувача оперативного командування «Схід», бригадний генерал Владислав Клочков зазначив, що військовослужбовці Збройних сил України не залишать родину наодинці з горем, будуть робити все можливе, аби підтримати та допомогти його близьким.

Молодшого сержанта поховали в рідному селищі. Почесною вартою біля труни загиблого стояли курсанти Харківського національного університету Повітряних сил.

На Харківщині провели в останню путь молодшого сержанта Віктора Гелебранта / Фото: АрміяInform

Як повідомляв Укрінформ, протягом 5 квітня в районі операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів загинули двоє українських бійців. Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населеного пункту Золоте-4, загарбники обстрілювали українські позиції із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Віктор Гелебрант загинув від пострілу в голову. 

Як розповіли в бригаді, в 2015-2016 роках Віктор служив за мобілізацією, а повернувшись додому, зрозумів, що не може спокійно дивитися, як на сході України гинуть українські воїни. У 2016 році підписав контракт з 24-ю бригадою, а у 2018 — з 92-ю. Був командиром механізованого відділення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-