Суд арештував двох осіб за спробу рейдерського захоплення підприємства на Полтавщині

Суд арештував двох осіб за спробу рейдерського захоплення підприємства на Полтавщині

Відео
Укрінформ
Октябрським районний суд міста Полтави взяв під варту двох осіб, які, за даними слідства, намагалися вчинити рейдерське захоплення підприємства "Прогрес", з визначенням розміру застави 3 000 940 грн та 15 990 960 грн кожному.

Як передає Укрінформ, про це інформує відділ комунікації поліції Полтавщини.

“Слідчі поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) Кримінального кодексу України двом особам, які намагалися незаконно заволодіти сільськогосподарським підприємством СТОВ "Прогрес" на Гребінківщині, Полтавської області. Наразі чоловіків судом взято під варту із визначенням розміру застави”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вчиненні цього злочину обґрунтовано підозрюються два ексдиректори цього підприємства, 1979 та 1980 років народження, які з використанням фіктивних документів намагалися силою захопити підприємство, залучивши кілька десятків молодих чоловіків у масках. Поліція зі свого боку не допустила рейдерського захоплення, а правопорушників затримали.

Слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури 3 квітня повідомили цим особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства) ККУ.

Зазначається, що наразі ці особи перебувають в умовах слідчого ізолятора».

“У слідства є інформація про подальші спроби причетних до злочину осіб заволодіти майном підприємства, що також отримає належну правову оцінку. У ході досудового розслідування встановлюються обставини злочину та інші особи, які можуть бути причетні до вчинення рейдерського захоплення, з використанням фіктивних документів та силовою підтримкою однієї з охоронних фірм. Тривають слідчі дії”, - поінформували у відомстві.

Читайте також: Малюська стверджує, що рейдерство в Україні «практично щезло»

У разі доведення судом вини підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня правоохоронці припинили спробу рейдерського захоплення сільськогосподарського підприємства, яке розташоване на території Гребінківського району Полтавської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-