Представники ООН допоможуть Прикарпаттю розробити стратегію боротьби з повенями

Представники ООН допоможуть Прикарпаттю розробити стратегію боротьби з повенями

Укрінформ
На Прикарпатті створили робочу групу для розробки стратегії протиповеневих заходів. До її підготовки долучились представники програми ООН.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ми створили робочу групу фахівців та експертів, щоб розробити стратегію протиповеневих заходів. До її підготовки долучились представники Програми розвитку ООН», - сказав Бойчук.

Читайте також: Деякі популярні туристичні місця світу можуть зникнути до кінця століття через повені

За його словами, завдання стратегії - ідентифікація чинників, які призводять до виникнення природних стихій, зокрема повеней і паводків, та напрацювання конкретних заходів для зменшення їх негативного впливу.

«За результатами роботи були визначені основні території, що зазнають найбільшого впливу внаслідок повеней та паводків, так звані «зони ризику». Як наслідок сформовані стратегічні напрямки, за якими необхідно здійснювати комплексні заходи щодо запобігання негативному впливу природних явищ», - зазначив Бойчук.

Читайте також: На Закарпатті біля берегів річок виявили 42 несанкціонованих сміттєзвалища

Він зауважив, що при виборі показників для проведення соціально-економічного аналізу використані звіти щодо подолання наслідків стихії, яка відбулась в червні 2020 року.

«Система показників є виважена, людиноцентрична і відповідає основним стратегічним напрямкам розвитку. Першочерговому виконанню підлягають об’єкти, які несуть загрозу життю людей і їх майну, наступні пріоритети - бізнес та інфраструктура», - додав голова ОДА.

Він зауважив, що стратегію протиповеневих заходів підтримав Президент Володимир Зеленський та готовий сприяти її реалізації.

Читайте також: Якщо раптом повінь. Які права мають постраждалі

Як повідомлялося, торік під час сильних дощів 22-23 червня на Прикарпатті були підтоплені 263 населені пункти, вода зруйнувала 201 км доріг, 93 мости та дамби. Тоді збитки від стихії оцінювали щонайменше у 2,5 млрд грн. Повінь 2020 року вважають найбільшою за останні 50 років.

Фото: Андрій Бойчук, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-