У шести лікарнях на Чернігівщині завершили капремонт приймальних відділень

У шести лікарнях на Чернігівщині завершили капремонт приймальних відділень

Велике будівництво
Укрінформ
У межах проєкту Президента "Велике будівництво" на Чернігівщині завершені капремонт і модернізація шести приймальних відділень опорних лікарень.

Про це повідомив Департамент інформдіяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"На шістьох об'єктах будівельно-ремонтні роботи завершені. Найближчим часом відділення укомплектують сучасним обладнанням і введуть в експлуатацію. Ще на трьох рівень виконання робіт наближається до 99%", - ідеться у повідомленні.

У готових відділеннях встановлюють сучасне обладнання: системи ендоскопічної візуалізації, цифрові рентгенапарати, комп’ютерні й магнітно-резонансні томографи тощо. Частина устаткування вже надійшла до медзакладів, решту очікують у квітні.

Читайте також: Реконструкцію обласних лікарень планують почати у другому півріччі

Зазначається, що на ремонті й реконструкції даних об’єктів освоєно близько 58 млн грн із передбачених 72 млн. Свій внесок зробили цьогоріч також місцеві бюджети (1,6 млн грн) та самі медичні заклади (315 тис. грн).

Як повідомляло агентство, оновлення приймальних відділень опорних лікарень на Чернігівщині відбувається в рамках проєкту EMERGENCY. Відповідно до нього, у трьох медзакладах проведено капітальний ремонт відділень, в інших шести - реконструкцію. На придбання сучасного високоточного діагностичного обладнання для них було виділено понад 100 млн грн.

Читайте також: У Хустській райлікарні закінчили ремонт приймального відділення

Проєкт EMERGENCY входить до національної програми "Велике будівництво" і полягає в модернізації сучасних приймальних відділень згідно із затвердженим дизайном та брендбуком. Персонал цих відділень пройде навчання для роботи з новим устаткуванням.

Фото: cg.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-