Укравтодор поінформував про озеленення траси Київ-Чоп

Укравтодор поінформував про озеленення траси Київ-Чоп

Відео
Укрінформ
За 7 років уздовж траси М-06 Київ – Чоп у смугах відведення висаджено близько 3 500 нових дерев замість видалених аварійних. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) у Фейсбуці.

Зазначається, що дерева висаджені компанією Onur, яка обслуговує трасу М-06 за контрактом OPRC (Output and Performance-based Road Contract). Пілотний проєкт OPRC запустили у 2014 році. Він фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку, котрий є одним з найбільших партнерів Укравтодору, в рамках Кредитної угоди між Україною та ЄБРР. Контроль за експлуатацією виконує міжнародна компанія Egis. Контракт включає управління та обслуговування, роботи з благоустрою дороги, періодичний ремонт та аварійні роботи.

«У рамках контракту виконуються інші роботи, як от влаштування зовнішнього дорожнього освітлення в населених пунктах вздовж обслуговуваної ділянки, встановлення метеостанцій, влаштування майданчиків габаритно-вагового контролю», - додають у відомстві.

В Укравтодорі нагадують, що при будівництві Київської обхідної дороги, яке планується у рамках президентської програми «Велике будівництво», теж висаджуватимуться дерева замість зрубаних. Зокрема, мова йде про два лісових масиви, якими проходитиме майбутня дорога: Київського та Клавдіївського лісгоспів.

Читайте також: Укравтодор планує оновити 250 кілометрів прикордонних доріг

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у рамках програми Президента «Велике будівництво» планується відбудувати до кінця 2023 року всю мережу загальнодержавних доріг (трас між містами), за яку відповідає Укравтодор - це більше 20 тисяч кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-