СБУ викрила схему постачання в Росію продукції для військової техніки

СБУ викрила схему постачання в Росію продукції для військової техніки

Фото
Укрінформ
Контррозвідники Служби безпеки України заблокували канал постачання до підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації української продукції військового призначення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Слідчі органів безпеки задокументували, що керівники низки харківських промислових підприємств, серед яких були й особи з громадянством РФ, налагодили на власних виробничих потужностях виготовлення систем кондиціонування для російської військової техніки.

Встановлено, що українська продукція була повним аналогом штатних російських систем кондиціонування, але кодифікована іншою номенклатурою для унеможливлення її ідентифікації як військової.

«Зловмисники постачали кондиціонери як цивільну продукцію на адресу підконтрольних їм підприємств у РФ. Там фахівці змінювали маркування і підробляли документи про нібито виготовлення продукції у Росії. Потім вона постачалась до підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації», - ідеться в повідомленні.

Вирішується питання щодо повідомлення організаторам про підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до функціонування каналу.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня СБУ заблокувала протиправну схему, організовану російським холдингом. Ділки незаконно привласнювали десятки млн грн українських інвесторів через фейкового міжнародного брокера Just2Trade.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-