Двоє студентів з Індії знімали із дрона військову частину в Одесі

Двоє студентів з Індії знімали із дрона військову частину в Одесі

Фото
Укрінформ
Двох індійських студентів затримали за те, що вони знімали з дрона територію військової частини в Одесі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Малий літальний апарат, що кружляв над розташуванням військової частини, виявили минулої доби ввечері патрульні військового містечка Одеського загону Морської охорони", - ідеться у повідомленні.

Спеціальна група реагування за кілька хвилин виявила чоловіка та жінку з пультом керування БПЛА. Вони не мали при собі документів та повідомили, що є громадянами Індії і навчаються в медичному виші. Іноземці пояснили, що захоплюються фотовідеозйомкою, а про режимні обмеження в контрольованому прикордонному районі нібито нічого не знали.

"Співробітники Держприкордонслужби й СБУ провели із громадянами Індії фільтраційні заходи, а також пояснили необхідність дотримання прикордонного режиму і порядок проведення аерофотовідеозйомки", - зауважили у ДПСУ.

Для встановлення осіб та притягнення до відповідальності їх передали представникам Нацполіції. Про скоєне правопорушення повідомили і Державіаслужбу. У діях іноземців вбачаються ознаки правопорушення за ст. 111 КУпАП (порушення правил безпеки польотів).

"Нагадуємо, що відповідно до Додаткових тимчасових режимних обмежень у контрольованих прикордонних районах, затверджених наказом МВС України від 08.09.2015 № 1075, здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів, повітряних безмоторних засобів пересування тощо, а також стрибки з усіх видів парашутів заборонені без завчасного, не пізніше ніж за 24 години до початку їх проведення, інформування підрозділу охорони державного кордону, у зоні відповідальності якого проводяться польоти", - наголосили у ДПСУ.

Читайте також: Прикордонники виявили у вагоні контрабандних цигарок на 550 тисяч гривень

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня під час оформлення авіарейсу до Стамбула в міжнародному пункті пропуску для повітряного сполучення «Одеса» правоохоронці затримали трьох завербованих українців та організатора каналу переправлення нелегальних мігрантів.

У ДПСУ зауважили, що в подальшому українці мали залучатися до протиправної діяльності, пов’язаної з незаконним переправленням груп нелегальних мігрантів по морю з Туреччини до Греції.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-