У Харкові через смертельний вибух на заводі відправили під варту підприємця

У Харкові через смертельний вибух на заводі відправили під варту підприємця

Укрінформ
Жовтневий районний суд Харкова обрав запобіжний захід підприємцю, у маслобійному цеху якого через вибух одна людина загинула, інша госпіталізована, - тримання під вартою без права застави.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Жовтневий райсуд Харкова розглянув та задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави стосовно підприємця, у маслобійному цеху якого через вибух одна людина загинула, інша госпіталізована з опіками», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Дніпрі стався вибух на заводі

Напередодні за процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури Харкова підприємцю повідомлено про підозру у порушенні вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого (ч. 2 ст. 271 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець, не маючи відповідних документів, орендував на одному з заводів міста ангар, де облаштував маслобійний цех, на якому стався смертельний вибух.

Досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до семи років.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 2 квітня у Харкові на підприємстві по вул. Новомосковській, 8а, що займалось переробкою насіння соняшника на олію, стався вибух у резервуарі. Ангар було зруйновано, горінням охоплено площу у 600 кв. м.

Читайте також: На київському пивзаводі стався вибух, є постраждалі

На місці пожежі виявлено тіло загиблого працівника, 1997 року народження. Ще один робітник, 1983 року народження, отримав опіки обличчя і був госпіталізований до міського опікового центру. Його стан стабільний.

Фото: прокуратура Харківської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-