На Рівненщині шахраї продавали фальшиву валюту, яку не ідентифікував навіть детектор

На Рівненщині шахраї продавали фальшиву валюту, яку не ідентифікував навіть детектор

Фото
Укрінформ
На Рівненщині викрито угруповання, яке організувало збут великих сум фальшивих євро, а також підробляло документи державного зразка.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

«Якісно зроблені підробки не ідентифікував навіть пристрій для перевірки грошей», - зауважили у спецслужбі.

За попередніми даними слідства, ділки на території Рівненської та Волинської областей збували фальшиві банкноти за 50% від номінальної вартості євро. Клієнтів учасники угруповання підшукували через особисті зв’язки, а збут проводився великими партіями, не менш як 10 тисяч євро в «одні» руки.

На Рівненщині викрито угруповання, яке організувало збут великих сум фальшивих євро / Фото: СБУ

Під час 9 обшуків, проведених за місцем проживання та в автотранспортних засобах фігурантів кримінального провадження, виявлено і вилучено чисті бланки паспортів громадян України; дозволи на використання праці іноземців та осіб без громадянства на території України; печатки і штампи державних установ із ознаками підробки; майже 7 кг бурштину-сирцю; велику суму готівки.

Читайте також: СБУ «накрила» на Київщині міжнародну банду фальшивомонетників

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 199 і ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України, двом фігурантам повідомлено про підозру, а суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та цілодобовий домашній арешт.

Тривають слідчі дії. Правоохоронці встановлюють джерела походження підробленої валюти та осіб, причетних до її виготовлення і реалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-